Inspiratie nodig voor een lekkere herfstschotel? Deze heerlijke pompoenlasagne komt to the rescue! En: super gemakkelijk te maken!
Wat heb je nodig?
400 gram pompoenblokjes (kan je al versneden in de diepvries kopen)
olijfolie
peper en zout
oregano
2 teentjes knoflook
2 paprika’s (geel en rood voor kleurvariatie)
2 tomaten
350 gram ricotta
1 ei
lasagnevellen (naargelang de grootte van jouw schotel, wij gebruikten er in totaal 6)
geraspte kaas
Hoe ga je te werk?
1. Verwarm de oven op 200 graden
2. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en voeg er een scheut olijfolie, peper, zout en oregano aan toe. Pers er dan de teentjes look bij en meng alles. Laat dit gedurende 30 min in de oven garen
3. Snij ondertussen de paprika in blokjes en de tomaten in schijfjes
4. Klop het ei los met een vork en meng dit doorheen de ricotta. Kruid goed af met peper en zout
5. Haal na 30 min de pompoenblokjes uit de oven en plet ze met een vork
6. Stapel de lasagne in de ovenschaal: begin met een laagje met de helft van de ricotta. Leg er dan blokjes paprika en schijfjes tomaat overheen. Dek af met lasagneblaadjes. Begin dan het tweede laagje met het pompoenmengsel (alles) en leg hier weer blokjes paprika en schijfjes tomaat overheen. Dek opnieuw af met lasagneblaadjes en doe hier de tweede helft van de ricotta op. Strooi er tot slot wat geraspte kaas over
7. Bak de lasagne gedurende 30 min op 200 graden
Laat het smaken! Nog meer inspiratie, tricks en tips nodig? Volg ons dan zeker op Instagram en Facebook
Krijg je al zin in deze lekkere schotel? Geef ons dan zeker een hartje :)
Comments