top of page

2 frisse nagerechten

Op zoek naar frisse nagerechtjes? Ontdek hier super lekkere dessertjes waarmee je iedereen aan tafel zal verleiden!


1. Citroenpudding (6 personen)


2 citroen puddinens op een wit serviet

Wat heb je nodig?

  • 3 citroenen

  • 500 ml halfvolle melk

  • 250 ml sojaroom (slagroom)

  • 5 el suiker

  • 1 zakje puddingpoeder (50 g)


Hoe maak je het klaar?


  1. Doe het puddingpoeder in een kommetje en doe hier een scheutje van de melk bij. Voeg de suiker eraan toe en roer alles los.

  2. Breng daarna de rest van de melk aan de kook.

  3. Eenmaal de melk kookt, voeg je het puddingmengsel hieraan toe en en klop je het geheel gedurende (ongeveer) 1 minuut op een zacht vuurtje.

  4. Rasp de schil van 1 citroen en pers vervolgens de 3 citroenen. Voeg de zeste en het sap toe aan de pudding. Meng alles goed en laat het geheel een beetje afkoelen

  5. Klop ondertussen de room op totdat het een pudding consistentie heeft. Meng dit dan onder de pudding.

  6. Giet de pudding in kommetjes en laat afkoelen

Tip: werk af met framboosjes voor een extra zoete touch



 


2. Kokospann

a cotta met passievrucht (4 personen)


Panna cotta met kosos in een glas

Wat heb je nodig?

  • 300 ml kokosmelk

  • 250 ml melk

  • 1 vers stokje vanille (of 1 vanillezakje)

  • 4 eetlepels suiker

  • 4 gelatineblaadjes

  • 3 eetlepels kokosrasp

  • 2 passievruchten


Hoe maak je het klaar?

  1. Laat de gelatineblaadjes (ongeveer 10 min.) weken in koud water.

  2. Splijt (indien je verse vanille hebt) het vanille stokje en schraap de zaadjes eruit.

  3. Breng vervolgens de kokosmelk, de melk, het vanille stokje en de zaadjes ervan OF het zakje vanille suiker, de suiker en de kokosrasp aan de kook in een pannetje. Vergeet niet af en toe om te roeren zodat het geheel niet overkookt.

  4. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat even afkoelen. Indien je een vers vanillestokje gebruikte, moet je deze nu uit de pot halen.

  5. Knijp dan het water uit de gelatine en voeg deze al roerend toe in de pot. Zorg ervoor dat alle gelatine oplost.

  6. Verdeel vervolgens de panna cotta over glaasjes en zet deze in de frigo (2-3 uur).

  7. Wanneer de panna cotta voldoende opgesteven is, haal je deze uit de frigo.

  8. Snij tot slot de passievruchten in 2 en lepel de zaadjes eruit. Doe ongeveer 1 koffielepel van de zaadjes op de panna cotta om deze af te werken.


Vond je dit leuke receptjes? Geef het dan zeker een hartje! Daar worden we heel gelukkig van :) Dankjewel!


Laat het smaken! Nog meer inspiratie, tricks en tips nodig? Volg ons dan zeker op Instagram en Facebook



Comments


Commenting has been turned off.

Waarvoor kan je bij ons terecht?

PYDC6078-Enhanced-NR.jpg

Voedingscoaching 
(Lara)

PYDC5542-Enhanced-NR.jpg

Voedings- en bewegingscoaching
(Lara & Martijn)

PYDC5002.jpg

Bewegingscoaching
(Martijn)

Graag werken aan een gezondere levensstijl? Maar niet goed weten hoe eraan te beginnen?

Als diëtist en personal trainer kunnen we meer betekenen voor jou dan je denkt! 

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek tonen we jou aan dat wij veel verder gaan dan alleen maar voedings- en bewegings advies!

bottom of page