Let’s go veggie veggie veggie (‘til we see the sun) 🎶 Deze krokante, gemarineerde tofu met rijst en groentjes is een bom aan smaken en texturen, maar ook ideaal voor als het snel moet gaan.

Wat heb je nodig?
200 gram tofu
sojasaus
ketjap
250 gram ongekookte rijst
1 courgette
1 rode en 1 gele paprika (of 2 rode en 2 gele, de kleuren kies je zelf)
3 wortelen
olijfolie
peper en zout
chapeluur
Hoe maak je het klaar?
1. Snij de tofu in kleine blokjes en laat ze ongeveer 20 minuten marineren in sojasaus en ketjap.
2. Kook de rijst terwijl de tofu geniet van zijn marinadebadje.
3. Snij de courgette, paprika en wortelen in kleine blokjes (brunoise voor de kenners).
4. Stoof de groenten gaar in een pan met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
5. Haal de tofu uit zijn marinadebadje en strooi de chapeluur over de tofublokjes totdat ze volledig bedekt zijn.
6. Bak de tofu in een hete pan met een beetje olijfolie tot ze krokant zijn.
7. Voeg de gestoofde groenten aan de rijst toe en giet er nog 3 à 4 eetlepels sojasaus overheen. Meng alles.
8. Dresseer de rijst en groenten in een kommetje of bord en werk af met stukjes tofu erbovenop.
9.Besprenkel het geheel met een beetje ketjap naar smaak
🌟Tip: dit receptje kan je perfect op voorhand klaarmaken om mee te nemen naar je werk/ school/ … Gewoon bewaren in een tupperware potje en eventueel een beetje opwarmen en voila!
Smakelijk! ✨
Laat het smaken! Nog meer inspiratie, tricks en tips nodig? Volg ons dan zeker op Instagram en Facebook
Vond je dit een fijn receptje? Wil je het dan ook een hartje geven? Dankjewel :)
Comments