Een kerstdiner zonder hapjes is zoals pindakaas zonder... Pinda's!
Wil je uitpakken met makkelijke, originele hapjes? Laat je inspireren door de onderstaande feestelijke hapjes!
1. Zalmroulades op toast

Wat heb je nodig? (+/- 4 personen)
4 sneetjes volkoren brood
4 takjes dille
Philadelphia kaas
4 sneetjes gerookte zalm
Hoe ga je te werk?
Toast het brood tot het goudbruin ziet
Snij uit elke snede brood 4 kleine rondjes of vierkantjes
Hak de dille fijn en meng dit met de kaas
Snij de plakjes zalm in repen. Spreid het kaas-dille-mengsel over de reepjes zalm en rol dit op.
Leg de rollades op de toastjes
Tip: Heb je geen verse kruiden in huis en koop je liever geen volledig pakje dille enkel en alleen voor dit recept? Dan kan je ook een kruidenkaas gebruiken.
2. Bruschetta met een zoete twist

Wat heb je nodig? (+/- 4 personen)
1 stokbrood
Verse geitenkaas
Olijfolie
2 peren
Honing
Balsamico azijn
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 180 graden
Snij het stokbrood in smalle reepjes. Besprenkel ze met olijfolie en laat deze gedurende 8-10 minuten bakken in de oven tot ze goudbruin zijn
Snij ondertussen de peren in fijne schijfjes en gril de schijfjes in een pan
Wanneer de schijfjes brood klaar zijn, haal je ze uit de oven en smeer je op elk schijfje wat verse geitenkaas.
Leg hierover de gegrilde peer en besprenkel met honing en balsamico azijn
Tip: kruid het geheel af met wat grof zeezout zodat de smaken er sterker uitkomen
3. Mini- worstenbroodjes (een echte 'favo' bij kinderen)

Wat heb je nodig? (+/- 4 personen)
4 weense worsten
2 plakjes bladerdeeg (45g/ stuk)
mosterd
Hoe ga je te werk?
Ontdooi de plakjes bladerdeeg
Verwarm de oven op 220 graden
Snij het bladerdeeg in fijne reepjes van ongeveer 1-2 cm breed
Smeer een dunne laag mosterd over het bladerdeeg
Wikkel het bladerdeeg rond de worstjes
Besprenkel ze wat met water
Laat ze afbakken gedurende 10-12 min tot ze goudbruin zijn
Tip: Laat bij het omwikkelen van de worstjes ongeveer een halve cm of meer ruimte tussen de reepjes bladerdeeg. Het bladerdeeg zal uitzetten in de oven en zo bekom je een mooi resultaat.
Laat het smaken! Nog meer inspiratie, tricks en tips nodig? Volg ons dan zeker op Instagram en Facebook
Ben je fan van bovenstaande receptjes? Zou je het dan ook een hartje willen geven? Dankjewel! :)
Comments