top of page

Waarom eten zonder afleiding?

Het zal niet de eerste keer zijn dat je hoort dat het beter is om te eten zonder afleiding. Maar hoe komt dit nu?Wel, dit heeft allemaal te maken met het feit dat ons brein het moeilijk vindt om zich op meerdere dingen tegelijk te focussen. Denk maar aan autorijden: het is niet voor niets verboden om met je gsm achter het stuur te zitten. Onze aandacht wordt helemaal opgezogen door dat kleine schermpje, waardoor we geen aandacht meer hebben voor alles wat er rond ons aan het gebeuren is.


Gelukkig vormt eten met afleiding geen gevaar, in tegenstelling tot het autorijden. Maar toch is het niet ideaal om tijdens het eten iets anders te doen. Wanneer we bijvoorbeeld TV kijken terwijl we eten, zal onze aandacht naar het scherm gaan. Op dat moment eten we zonder dat we er bewust van zijn.


Het gevolg: we hebben minder aandacht voor onze lichaamssignalen en we gaan onze verzadiging minder snel aanvoelen. Hierdoor is de kans groter dat we ons gaan overeten. We eten dus meer dan dat we nodig hebben.


Is dit erg? Neen, op zich niet. Maar wees er je bewust van dat dat kan gebeuren. En vergeet ook niet te genieten van je eten!
Kommentit


Waarvoor kan je bij ons terecht?

PYDC6078-Enhanced-NR.jpg

Voedingscoaching 
(Lara)

PYDC5542-Enhanced-NR.jpg

Voedings- en bewegingscoaching
(Lara & Martijn)

PYDC5002.jpg

Bewegingscoaching
(Martijn)

Graag werken aan een gezondere levensstijl? Maar niet goed weten hoe eraan te beginnen?

Als diëtist en personal trainer kunnen we meer betekenen voor jou dan je denkt! 

Tijdens een gratis kennismakingsgesprek tonen we jou aan dat wij veel verder gaan dan alleen maar voedings- en bewegings advies!

bottom of page